Labels

úterý 17. června 2008

Word 2007 – číslování stránek

Velmi často je potřeba ve Wordu začít číslovat stránky od jiné než první strany. Například při psaní diplomové práce, kdy prvních x stran tvoří název, poděkování vedoucímu práce atd. V takovém případě nefunguje volba Vložení –> Číslo stránky. Přesto však existuje řešení, které se pokusím na tomto místě polopaticky vysvětlit.
V první řadě je potřeba rozdělit si celý dokument na 2 oddíly. V prvním bude vše to, co nechcete číslovat a v druhém to, co naopak očíslováno být má. Rozdělení na oddíly provedete takto: Umístěte kurzor na místo, kde má 1. Oddíl, klikněte na Rozložení stránky –> Konce –> a vyberte Další stránka z nabídky Konec oddílů. V této chvíli je již práce rozdělena a zbývá vložit číslování.

To provedete tak, že kliknete na zápatí první stránky druhého oddílu (tzn. té, od které se má začít číslovat). Vyberete možnost Vložení –> Číslo stránky a vyberete si, kde chcete mít čísla umístěná. V tu chvíli se vám otevře nová karta Nástroje záhlaví a zápatí. Na té je oranžově zvýrazněna možnost Propojit s předchozím. Tu je potřeba vypnout tím, že na ni kliknete.

Zůstaňtě ještě na kartě Nástroje záhlaví a zápatí a klikněte na Číslo stránky (je to ta možnost vlevo dole na horním panelu) a vyberte Formát číslování stránek. Zde vyberte Začít od: 1.
Teď se vraťte zpět na první oddíl. Stále se na něm nachází číslování. Klikněte proto na zápatí jakékoliv stránky z tohoto oddílu. Opět se vám otevře karta Nástroje záhlaví a zápatí, klikněte na Číslo stránky, nyní však vyberte možnost Odebrat čísla stránek.

Nyní by mělo být vše v pořádku. Ačkoliv vypadá tento návod dost nepřehledně, rozdělení dokumentu na oddíly není nic složitého.





92 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Děkuji, pomohlo mi to při tvorbě dimplomky.

Martin (mar-tan.eu)

Unknown řekl(a)...

Malinko krkolomné, ale pomohlo mi to pochopit princip. Díky moc.

Unknown řekl(a)...

Super, díky. Ušetřils mi spoustu času a hlavně nervů tápáním.

Unknown řekl(a)...

Zpočátku jsem netušil, která bije, ale nakonec jsem se k tomu díky tvému mírně krkolomnému návodu dopátral....díky! Už jsem chtěl tisknout bakalářku zvlášť a pak jí dávat dohromady s očíslovaných a neočíslovaných částí :-D Díky

Unknown řekl(a)...

Díky moc, už jsem z toho začínal šílet (chudák Ivka)!

Unknown řekl(a)...

Díky moc, před odevzdáním diplomky mi tvůj návod ušetřil spoustu nervů. Dik.

Unknown řekl(a)...

diki sefiku ;)

jog řekl(a)...

Díky za návod. Potřeboval sem sice něco jiného, ale tímhle si mi celkem pomohl..

Nechtělo se mi věřit, že se to musí dělat tak složitě, tak jsem to zkusil jinak a taky to funguje, možná že je to lepší než to dělat na dvakrát..

Stačí vložit nový oddíl, vložit zápatí a na kartě nástroje záhlaví zápatí na panelu navigace deaktivovat položku propojit s předchozím.

Pak již funguje klasické vkládání čísel stránek a do každého oddílu lze vložit jiné záhlaví a zápatí.

Anonymní řekl(a)...

prosim ta jog, ja mam problem, ked oznacim text, ktory potom dam rozdelit do stlpcov, pretoze potrebujem mat text vedla seba, tak word to pobera ako vytvorenie dvoch novych oddielov. . .neviem ako mam dat text do stlpcov bez toho aby to pobralo ako novy oddiel. . .diky moc all

jog řekl(a)...

Re:rosewitha

Jestli se ti po rozdělení textu do sloupců vytvoří nové oddíly, tak je můžeš smazat.. Např. tak, že si zobrazíš skryté znaky a smažeš ::::::::: (nový oddíl je zastoupen řadou malých ::::::::::)

Unknown řekl(a)...

Děkuju moc!

Unknown řekl(a)...

Díky, příteli! Dobrá práce.

anair řekl(a)...

Ahoj, moc děkuju za tento návod. Zorientovala jsem se celkem rychle, jen mám menší problém a prosím o radu. Určitě to bude nějaká maličkost, ale nemůžu na to přijít...
Dostala jsem se až k poslednímu kroku odstraňování čísel stran z prvního oddílu, ale ať klikám, jak chci, možnost "odebrat čísla stránek" je zašedivělá, takže na ni nelze kliknout. Zkoušela jsem to mockrát, ale prostě už nevím.
Předem mockrát děkuju...

anair řekl(a)...

HA, tak jsem to z toho 1. oddílu jednoduše smázla, ve druhém nastavila znovu číslování od 1. strany a vypadá to, že to vyšlo!
Ještě jednou díky moc za pomoc :o)

Aneta Šimečková řekl(a)...

Jsi hvězda! Díky, bez tebe bych to nikdy nedočíslovala! :-))

dupka řekl(a)...

ahoj, prosim mohl bys mi poradit? dostanu se az k poslednimu bodu,a le pak nikde nenadju odebrat:( prosim, porad! nutne to potrebuju, dik

Unknown řekl(a)...

Děkuji mnohokrát za precizní práci v popisu postupu číslování stránek. Konečně se zadařilo! :)

Unknown řekl(a)...

Díky moc! Já jsem věděl, že to jde přes ty oddíly, ale neuměl jsem přijít na to kde se ty oddíly nastavují :-) Strašně moc dík :-)

Unknown řekl(a)...

Díky, další z problémů s BP vyřešen :)

Lenka řekl(a)...

Díky za super návod, moc mi pomáhá. Jeden problém jsem objevila...při číslování BP začínám od 6, oddíly jsem rozčlenila - v pořádku. Poslední číslovanou stránkou je SEZNAM PŘÍLOH, samotné přílohy číslo nemají. Jak na to? Lze práci rozdělit na 3 oddíly? nebo jak můžu čísla stránek odstranit?
Děkuju mnohokrát.
Lenka

Unknown řekl(a)...

Dííííky moc, na tohle bych nikdy nepřišel :)

Anonymní řekl(a)...

Super,dík moc,hodně mi to pomohlo...

Unknown řekl(a)...

Ten návod je perfektni!!!! Ani sem netušila, že to takle jde ;) Dik

Merlin řekl(a)...

Ježkovi, nás tady ale je. No ale i já se připojuji k dlouhému seznamu. I já děkuju ;).

Unknown řekl(a)...

Opravdu dobrý návod, ve kterém jsem se rychle zorientovala. Děkuju moc!

George řekl(a)...

žádám o radu, nemohu se zbavit číslování v prvním bloku, protože nemám podbarvené tlačítko - odebrat čísla stránek. Děkuji

Unknown řekl(a)...

Tohle je super. Díky moc, úžasně přehledný, krásně popsaný, opravdu velký dík.

Unknown řekl(a)...

Musím poděkovat i já. Pač jsem na to sám teď asi hodinu nemohl přijít. Takže Dííííííky mooooooc!!!!!!!!!

felicityandjoy řekl(a)...

Děkuju milionkrát za suprový návod, trápila jsem se tady nad tím a už jsem myslela, že ten zatracenej krám roztřískám :). Myslím, že máš velké zásluhy za odevzdání bakalářek a diplomek fůry lidí :).

Mat řekl(a)...

výborný! Díky moc :)

Unknown řekl(a)...

Super, bomba, skvělé...sama bych se s tím mořila hóóóóóóóódně dlouho :-D

hoho de hohowitz řekl(a)...

super navod, diky!
Při problemech s odstranenim stranek z prvniho oddilu, kdy se nevybarvuje moznost odebrat cislovani pomuze odebrat zapati z celeho oddilu, pokud ho tedy nepotrebujete k jinemu ucelu.
JAN

Unknown řekl(a)...

já také moc děkuji, už dlouho dumám, jak číslování provedu, už jsem myslela, že budu zadávat růčo...díky za návod!!!!

Unknown řekl(a)...

Dík moc! Strašně jsi mi pomohl!

Tereza MamiTery řekl(a)...

Super, princip chápu jen mi to nejde. Nějaká rada prosím???

Unknown řekl(a)...

parádní návod! rychlý, stručný a hodně mi to pomohlo v maturitní práci! moc děkuji!ještě pár takových jednoduchých návodů a prohlásím, že office jsou jednoduchý programy :):D

Unknown řekl(a)...

Díky, moc mě to pomohlo!

Unknown řekl(a)...

Lukasi, ty ses uzasnej! Valcil jsem tu s wordem cely vecer kvuli bakalarce a nebyt tohoto clanku, valcil bych jeste zitra.Dik:-)

Unknown řekl(a)...

Mám takový problém. Mám rozdělenou práci na několik sekcí, neboť potřebuji dělit poznámky na konci (footnotes) podle kapitol. takže mám jako 1. sekci ty úvodové věci, a pak každou kapitolu jako jednu sekci. Když jsem podle tohoto návodu udělal první sekci číslovanou zvlášť a další sekce vždy s funkcí 'pokračovat v počítání stránek z předcházející sekce'. Až doteď je vše OK. Nicméně když u první (úvodové) sekce zadám dle návodu 'remove page numbers', nic se nestane, čísla nezmizí. Nesetkal se s tím někdo?
pozn.:Mám verzi 2007 (a nikoli compatibile mode, kde je ta možnost šedá).

Unknown řekl(a)...

Zdravím! Mám jeden problém. To číslování mi prostě nejde nastavit. Udělám to přesně tak, jak to máš v návodu, docela jednoduché, ALE když v tom druhém oddílu dám vložit čísla stran začne to číslovat od 1, přitom tam má být číslo 4 a navím na straně pět a dál čísla stran už nejsou, asi mám někde něco blbě nastavené... Neporadí mi někdo v čem by to mohlo být??? Díky moc

Jeremy C. řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

já jsem taky potřebovala začít ne od 1 ale od 7 . tak jsem vlezla do číslo stránky - formát čísla stránky - začít od ... bylo to jednoduché. Jinak moc díky autorovi, lámala jsem si nad tím hlavu celý den než mě napadlo podívat se na internet :-)

Anonymní řekl(a)...

04:18; dumanie nad číslovaním diplomovky. Dík moc ;o)

Unknown řekl(a)...

Ahoj, mooc děkuju, už jsem chtěla rozkopat počítač! Moc mi to pomohlo k dokončení bakalářky.

Unknown řekl(a)...

Boreček chlape, už sem myslel že to rozšlapu, ale vypadá to že diplomka bude hotová :) Koketuju s myšlenkou tě přidat do sekce Poděkování :-))))

Unknown řekl(a)...

Díky autorovi za článek, další diplomka zachráněna :-)

Spooksters řekl(a)...

Super návod, právě pracuji na bakalářce a funguje. :)
Děkuji moc.

Ivka řekl(a)...

Všetko som urobila presne podľa návodu, zatiaľ všetko funguje až na to, že v oddiely, kde sa mi číslujú strany mám všade číslo 2. Ako to nastavím správne, prosím.

Ivka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Daniela lilswallow řekl(a)...

tak toto si vychytal, ďakujem krásne, od čias strednej školy som nevedela ako sa dáva číslovanie a teraz som už master:-))))) velká vďaka, moc pomohlo;-)

Daniela lilswallow řekl(a)...

tak toto si vychytal bratu, ďakujem krásne, od čias strednej školy som nevedela číslovať a teraz som masta killa:-D lol...moc moc pomohlo, ešte raz velká vďaka:-)

Nikol řekl(a)...

Potřebovala bych číslvání do projektu, a musím začít číslovat od 4 strany ale mít tam 4ku.. když tamto předtím smažu tak se mi pokaždé smaže i ta 4tá strana :-/ nějaká rada?

Lenka řekl(a)...

Mockrát děkuji!!! Pamatuji si, jak jsem se s tímto problémem při bakalářce trápila a vztekala. Teď píšu diplomku a naštěstí jsem rychle našla tento článek. Sama bych to asi nezvládla.

Ivča řekl(a)...

Ahoj, taky moc děkuju - už při psaní bakalářky a nyní při psaní diplomky mi tvůj návod moc pomohl :) je to napsaný tak, že to pochopí každej, což je super :)

MonikaF řekl(a)...

Ahoj, nemáš prosím návod aj na word 2010, ten tak vylepšený, že sa v ňom neviem zorientovať, prosím ak môžeš, pomôž študentke od susedov, už som zúfalá a termín bakalárky je za dverami. vdaka

Nicole řekl(a)...

Moooo děkuji!!!!

Leny řekl(a)...

Větší než převeliké díky!!! :)

Matěj Baloga řekl(a)...

Sice až na podruhé, ale povedlo se. Děkuji za úžasný stručný a přehledný návod.

Konva řekl(a)...

diky parada :)

Jazz case řekl(a)...

Super díky moc !

Zzz řekl(a)...

Tvůj návod zahrnout zlatem. Už podruhé mi zachránil holý život. Díky. (Možná bys měl inspirovat oficiální stránky s návodem)

Lili řekl(a)...

Konečně můžu dát bakalářku do tisku :D Děkuji, moc mi to pomohlo :)

Georgeeno řekl(a)...

Díky borečku

Georgeeno řekl(a)...

Super borče dík

Lucie řekl(a)...

Moje záchrana!!!

Nevena řekl(a)...

díky

Unknown řekl(a)...

vždycky to znovu zapomenu a vždycky se znovu vrátím sem...;) díky moc

Unknown řekl(a)...

Naprosto perfektní návod, díky, pomohlo to :-)

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Pomooooc!
Číslování stran u mý bakalařky sem udělala podle toho navodu, ALE:
1) asi to není tak podstatný, ale neměla jsem automaticky zaškrtnuté to propojení s předchozím
2) v kroku, kdy mám jít do 1 oddílu a dát odebrat čísla stránek tak tam číslo žádný nemám a i když dám odebrat tak se nic nestane a čisla na dalších strankach nemám, fakt už nevím co s tím, mám word 2007

Martina řekl(a)...

Prosíííím, nemáte někdo tušení jak tohle rozdělení na oddíly funguje v open officech?? Viděla jsem, že pro Word 07 je tenhle návod parádní, nicméně jsem mou práci psala v Open office a ted jsem zoufalá :((

Alush řekl(a)...

Chci se zeptat, stránky už jsou tedy očíslované, ale teď mám trochu problém s obsahem. Styl nadpisu "obsah" je stejný jako všech velkých kapitol. A já nevím, jak tam dát ten obsah tak, aby na stránce číslo 1 začínala až 3 stránka dokumentu.
Nevíš/te co s tím?

Unknown řekl(a)...

Velice užitečný návod, děkuji moc!! Ušetřilo mi to spoustu drahocenného času. Ještě jednou díky!

Unknown řekl(a)...

Díky, díky, díky!!! Konečně srozumitelné vysvětlení konkrétní věci ve Wordu. Pavlína

Unknown řekl(a)...

taky děkuju

Unknown řekl(a)...

Lukáši Procházko, tímto článkem jsi zachránil nespočet mých seminárek i diplomovou práci. Pokaždé totiž zapomenu, jak se to dělá a musím se sem jít podívat. Takže děkuji!

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Lukáši, vážně Ti moc děkuju!!

Unknown řekl(a)...

Super, moc pomohlo, daleko užitěčnější návod než např. od Microsoftu. Cítím se jako Bůh! Děkujiii.

A vůbec mi to krkolomné nepřišlo ;-).

Unknown řekl(a)...

Super! Moc děkuji. Hledám to tu snad hodiny. Všechno jsem to zkoušel, jen ve špatném pořadí :D Opravdu mi to moc pomohlo :)

Unknown řekl(a)...

Super, děkuji moc za bezva návod, moc mi pomohl.

Unknown řekl(a)...

Moc děkuji autorovi. Ve stresu posledních dnů psaní bakalářky mi tento návod strašně pomohl. Díky za něj! :)

Anonymní řekl(a)...

Úžasné, ušetřil si mi nejen spoustu času, ale i nervů :) BP se už bude moct tisknout :)

Unknown řekl(a)...

Pecka, 1. návod, který opravdu fungoval ;)

Unknown řekl(a)...

Taky moc děkuji :)

Monika řekl(a)...

Děkuju moc!!

Unknown řekl(a)...

Děkuji moc ... tvůj článek mi pomohl, správně očíslovat stránky u bakalářky. Fakt moc dík

Anonymní řekl(a)...

Moc díky, pomohlo mi to očíslovat bakalářku. super návod!

Unknown řekl(a)...

Perfektní návod! Velice děkuji!

aarynfabri řekl(a)...

Betway casino new customer bonus code is H1R6Y
With the Betway 충청북도 출장안마 casino new customer bonus code is H1R6Y, the online 김포 출장샵 sports betting 안성 출장샵 brand 전라남도 출장샵 is launching 공주 출장샵 with a very special bonus code,

Unknown řekl(a)...

I got the new the king casino no deposit bonus【Malaysia】
septcasino William】pinterest 출장안마 in 2021, the communitykhabar king 출장안마 casino no deposit bonus,【WG98.vip】⚡,taylorlancer,taylorlancer,golfking. herzamanindir.com/

Anonymní řekl(a)...

A global sportsbook, bet365 really know the sports betting 토토사이트 game in and out. There are plenty of sports to guess on across the world, more so than their opponents. However, WynnBet options competitive pricing for major and minor sports. In many situations, bettors will find WynnBet provides better odds than a few of its greater rivals. In abstract, WynnBet is a safe and licensed cell sportsbook, nevertheless it lags the competition in quite a few important methods.